IJsthee zelf maken
IJsthee zelf maken.
Wat is het toch heerlijk om in de zomer een glas met ijskoude ijsthee te drinken! Gelukkig kun je ijsthee makkelijk zelf maken. Bovendien is het ook gezonder dan de 'gemiddelde' ijsthee van de supermarkt.
Met bijna elke thee die je bij Huis van thee kunt kopen kun je ijsthee maken. Dat zijn dus heel veel soorten en daar zit vast jou favoriete smaak bij.
De meest populaire zijn de fruittheeën maar ook met rooibos, zwarte thee en groene thee kun je heerlijke ijsthee maken. Twijfel je of een bepaalde thee geschikt is om ijsthee mee te maken? Neem dan gerust contact op.
Wat heb je nodig?
- Een afsluitbare fles met een inhoud van tenminste 1 liter
- 1 liter koud water
- 10 tot 15 gram losse thee naar keuze (als je ijsblokjes gebruikt bij het uitschenken raden we 15 gram aan)
- IJsblokjes (eventueel bij het uitschenken)
- Eventueel honing, ahornsiroop of agave siroop
- Garnering: verse takjes munt, schijfje limoen, aardbei, perzik, citroen, gember.(of iets anders wat je lekker vindt)
Bereidingswijze
- Doe de losse thee in een schone, lege, afsluitbare fles
- Vul de fles met 1 liter koud water
- Draai de dop op de fles en laat de ijsthee 8 tot 12 uur trekken in de koelkast
- Zeef na 8 tot 12 uur de losse thee uit de fles
- Voeg twee theelepels honing, ahornsiroop of agave siroop toe aan de ijsthee, sluit de fles en schud deze (optioneel)
Serveren
- Kies een mooie glas en voeg indien gewenst een aantal ijsblokjes toe
- Schenk vervolgens de zelfgemaakte ijsthee in het glas
- Voeg de garnering toe
- En, genieten maar!
Wil je meer weten over thee? Lees dan vooral onze artikelen op de TheeWiki.