Losse thee zetten

Losse thee zetten

Als je niet eerder losse thee hebt gedronken of eigenlijk als je niet eerder losse thee hebt gezet, dan kan ik me best voorstellen dat het onduidelijk is hoe dit nou werkt. Wat heb je hier allemaal voor nodig?
Het zetten van losse thee gaat namelijk iets anders dan bij het zetten van thee met een zakje.

Losse thee
Uiteraard heb je losse thee nodig om de thee te kunnen zetten. De vuistregel is dat je met 2 gram losse thee een kopje thee kunt zetten van 150ml. Op alle thee die wij verkopen staat ook een zetadvies. Hierin kun je zien hoeveel gram je nodig hebt, wat de juiste watertemperatuur is én hoelang je thee moet laten trekken. Al deze informatie kun je ook lezen per thee op onze website.

De juiste thee accessoires voor het zetten van losse thee
Om losse thee te zetten heb je naast je kopje ook accessoires nodig om de thee mee te zetten. Dit kan op verschillende manieren. Hieronder de meest gebruikte accessoires met een korte uitleg over de werking ervan.

Het thee ei
Het thee ei is de meest gebruikte thee accessoire. Je plaatst de thee in het thee ei en vervolgens doe je het thee ei (met de thee er dus in) in je kopje met heet water. Vervolgens laat je de thee trekken gedurende de tijd die geschikt is voor de thee die je gebruikt. Daarna haal je het thee ei eruit en genieten maar!

De theezeef
De theezeef wint populariteit. Het grote voordeel van de theezeef ten opzichte van de thee ei is dat de losse thee veel meer ruimte heeft in de theezeef. Hierdoor hebben de theeblaadjes veel meer ruimte om de aroma's af te geven. Zeker bij theesoorten die bovengemiddeld uitzetten, is een theezeef een must. Hoe het werkt is heel simpel. Je doet de thee in de theezeef. Vervolgens doe je de theezeef in je kopje thee. Daarna laat je de thee trekken gedurende de tijd die geschikt is voor de thee die je gebruikt. Daarna haal je de theezeef eruit en leg je dit op het uitlekbakje (wat meestal is meegeleverd). That's it!

De juiste thee accessoires voor het bepalen van de hoeveelheid benodigde thee

De hoeveelheid thee per kopje is mede bepalend voor de smaak. Daarom zijn er ook accessoires om de hoeveelheid thee mee te meten of af te wegen. Hieronder de meest gangbare accessoires.

Maatlepels
Je hebt verschillende maatlepels om thee met te meten. De meest gangbare is de 'Maatlepel RVS voor 1 kopje losse thee' of de 'Royal Tea Maatschep RVS'. 
Met deze maatlepels kun je vrij nauwkeurig de benodigde 2 gram per thee meten en gebruiken. Het is echter minder geschikt voor de theesoorten die wat groffer zijn.

Precisieweegschaal
De precisieweegschaal is zeker geen overbodige luxe als je theeliefhebber bent en/of de wat exclusievere theesoorten wilt drinken. Hiermee kun je namelijk exact de juiste hoeveelheid thee afwegen. Het maakt namelijk echt wat uit of je 1,5 gram of 2,5 gram thee zet in een kopje van 150ml voor de smaak en aroma's.

Overige tips
Ben je nieuw in de wereld van losse thee? Geen paniek! Op onze TheeWiki staan meerdere artikelen over losse thee. Lees deze eens door. Hiermee kun je al wat kennis opdoen. 

Wil je meer weten over thee? Lees dan vooral onze artikelen op de TheeWiki.
En, bij vragen kun je gerust contact met ons opnemen.

Hoogwaardige kwaliteit
Gratis verzending boven € 35 naar België boven €45
100% veilig betalen
van 9 tot 9 Klantenservice