Nieuw !!! Thee van de maand elke maand een andere thee

TheeWiki

TheeWiki

Welkom op onze TheeWiki pagina.

Je vindt hier leuke artikelen over alles wat met losse thee te maken heeft. Ik probeer hier als theesommelier (in opleiding) mijn kennis en ervaring te delen. 

Je leest hier over de verschillende classificaties van thee, waarom water zo belangrijk is en bijvoorbeeld hoe je thee het beste kunt bewaren. 

Mocht je zelf nog leuke ideeën hebben waar ik over zou kunnen schrijven, hoor ik dat uiteraard graag.

Ik wens je veel leesplezier toe en mocht je vragen hebben, kun je gerust contact opnemen.

Groetjes,
Sevgi

Onze TheeWiki artikelen zijn ook te vinden op www.leren.nl. Op Leren.nl vind je online cursussen en links naar duizenden kennisbronnen over allerlei onderwerpen.

 

Uitleg thee classificaties

In dit artikel vind je heldere uitleg over de verschillende soorten classificaties die worden gebruikt om de kwaliteit en conditie van de thee aan te duiden. Ga naar het artikel Uitleg thee classificaties om hier meer over te lezen.

Het belang van water

Jouw kopje thee bestaat voor 99% uit water. In het artikel Het belang van water kun je lezen wat het belang van water is bij het zetten van jouw kopje thee.

 

Losse thee bewaren

Om zo lang mogelijk te genieten van de losse thee dat je in huis hebt én de kwaliteit van de thee zo hoog mogelijk te houden, is het van belang om de thee op de juiste manier te bewaren. In het artikel Losse thee bewaren kun je lezen hoe je dit het beste kunt doen.

 

Zetadvies

Bij het zetten van losse thee heb je met meer te maken dan enkel de thee en heet water. Om het maximale uit een goed kopje thee te halen is het belangrijk dat de thee op de juiste wijze zet. Lees het artikel Zetadvies om te weten hoe je dit het beste kunt doen.

 

Exclusieve thee cadeaus

Onze thee cadeaus zijn leuk om te krijgen maar ook leuk om te geven. We hebben er een speciaal artikel aan toegewijd op onze TheeWiki. Lees het artikel Exclusieve thee cadeaus bij Huis van thee als je hier meer over wilt weten.

 

Losse thee zetten (voor het eerst)

Heb je niet eerder losse thee gekocht of losse thee gezet, dan kan ik me best voorstellen dat het misschien ingewikkeld is. Wat heb je allemaal nodig? En hoe werkt het zetten van de thee nou precies? Je leest hierover meer in het artikel Losse thee zetten

 

IJsthee recepten

IJsthee maken is niet alleen heel eenvoudig, maar ook nog eens gezond én lekker! Met onze losse thee kun je zelf ijsthee maken. Lees het artikel met onze ijsthee recepten om zelf ijsthee te maken.

 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »