In de beste theeregio Kawane (Japan), wordt de allerbeste Tencha gemaakt op basis van de rassen Yabukita en Okumidori. Het resultaat vind je terug in de heerlijk volle smaak, met licht kruidige tonen maar zonder bitterheid. Het poeder is mooi heldergroen.
In de beste theeregio Kawane (Japan), wordt de allerbeste Tencha gemaakt op basis van de rassen Yabukita en Okumidori. Het resultaat vind je terug in de heerlijk volle smaak, met licht kruidige tonen maar zonder bitterheid. Het poeder is mooi heldergroen.
Matcha komt uit Japan en behoort tot de groene theesoorten. Het is een poedervormige thee en wordt anders bereid en gedronken dan reguliere losse thee.
Matcha lost snel op in melk of in water. Matcha wordt vaak gebruikt in de traditionele theeceremonieën in Japan.
Matcha is een exclusieve thee, iets bitter van smaak en ontzettend rijk aan vitaminen, mineralen en aminozuren. Ook bevat het theïne omdat het is gemaakt van de theeplant.
Matcha wordt gemaakt van theeplantjes die alleen in de schaduw staan. Weken voorafgaand aan het oogsten start het proces al. Zo ongeveer 20 dagen voor het oogsten worden deze plantjes namelijk al in de schaduw geplaatst. Dit wordt gedaan zodat de groei van de plantjes wordt vertraagd waardoor de theeblaadjes groener worden. Hierdoor ontstaat een donkerdere tint groen waarbij tevens de aminozuren toenemen. Enkel de beste blaadjes zijn goed genoeg voor het maken van Matcha. Deze worden met de hand geplukt en verwerkt. De theeblaadjes worden na de oogst gedroogd tot ze bijna vanzelf gaan kruimelen. Daarna worden de stengels en nerven van de theeblaadjes ontdaan en worden ze gepulverd met een vijzel van steen. Het verbrijzelen is een erg langdurig proces omdat de steen niet te warm mag worden. Als dat gebeurt nemen de aroma's namelijk af (en dat is niet de bedoeling). Om 30 gram Matcha te produceren kan het met gemak een uur duren.
De smaak van Matcha wordt echt overheerst door de aanwezige aminozuren in deze groene thee. De beste Matcha heeft meer zoetheid en een vollere smaak dan de soorten die later in het jaar worden geoogst of van andere delen van de theeplantjes komen.
Onze Matcha theeën worden geleverd in conserveblikjes van 30 gram. Je bent dus zelf de eerste die het blikje open maakt. Dit is anders dan bij de meeste andere theesoorten. Dit wordt gedaan om de kwaliteit maximaal te kunnen waarborgen van deze exclusieve thee. De blikjes kunnen soms ook zonder etiket op de voorzijde worden geleverd.
Bij het genieten van je Matcha thee hoort namelijk ook de voorbereiding ervan en de thee ceremonie zelf. Bekijk ook ons ruime assortiment aan Matcha acccessoires om jouw Matcha ceremonie volmaakt te maken.
Zetadvies van Matcha thee
Veel aandacht wordt besteed aan de voorbereiding, het serveren en het drinken van deze prachtige thee. De poeder (2 gram) wordt opgeklopt met een speciale bezem 'chasen' in water van 80 ℃ tot 90 ℃ tot een schuimige vloeistof. Afhankelijk van de kwaliteit van de Matcha is de vloeistof dikker of dunner van aard. Ca 1 - 2 minuten opschuimen.
En... genieten maar!
Ingrediënten
Matcha poeder.
Unieke cadeau inpakservices
Bij Huis Van Thee geloven we dat de presentatie van een cadeau net zo belangrijk is als het cadeau zelf. Daarom zijn we verheugd om onze unieke cadeau inpakservice aan te bieden, waarmee we je aankopen op onze website transformeren tot prachtig verpakte geschenken.
Meer weten?
We doen ons best om de informatie bij elke losse theesoort zorgvuldig en compleet te houden. Mocht er iets ontbreken of je meer willen weten over deze thee? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.
In de beste theeregio Kawane (Japan), wordt de allerbeste Tencha gemaakt op basis van de rassen Yabu..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen